Julekrydderkage med appelsin
JULEN SAMLET I ÈN KAGE!
Kanel, kardemomme, appelsin, mandel, marcipan.
Det bliver ikke mere jul end denne lækre krydderkage med appelsin og citron fra Hotel Koldingfjords bager, Charlotte Erbe.
Kagen er perfekt til gæstebud i juledagene, og kan sagtens holde sig frisk og lækker et par dage.
Du finder opskriften lige her. God fornøjelse!
Ingredienser
150 gr. marcipan
200 gr. brun farin
Skal af tre appelsiner
Skal af to citroner
175 gr. smør
50 gr. hvedemel
10 gr. kanel
6 gr. kardemomme
6 gr. bagepulver
4 æg
100 gr. mandelsplitter, gerne ristede
Fremgangsmåde
Rør marcipan, brun farin og skal fra appelsiner og citroner godt sammen. Tilsæt smør og pisk, til massen er let og luftig.
Tilsæt æggene et ad gangen og rør hvert æg godt ind i dejen.
Tilsæt mel, kanel, kardemomme, bagepulver og mandelsplitter. Rør det kun lige sammen og kom dejen i en smurt springform.
Bages ved 160 gr. varmluft i 40 min. Kagen kan pyntes med hvid glasur og mandelsplitter.